-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:4957 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

علّت وجوب غسل جنابت چيست؟
خداوند جهان، كه آفريدگار ماست، وجودي است بيكران و داراي كمال مطلق و به هيچ روي، نياز در ذاتش راه ندارد و بدين سان به كارها و عبادات ما نيازمند نيست. هر عباداتي كه بر ما واجب كرده است، براي تكامل روحي و معنوي ماست. از سويي ديگر او حكيم است و دانشي بيكران دارد و چيزي را بيهوده واجب نمي كند و هر حكمي كه صادر مي كند، مصلحت استوار است، ولي چه بسيار كه ما به حكمت و فلسفه احكام پي نمي بريم. ندانستن ما دليل بر نبودن حكمت نيست.
خوشبختانه، اسلام ديني است كه نه تنها با گذشت زمان كهنه نمي شود، بلكه با افزايش دانش انسان، عظمت و شكوهش بيشتر بر او آشكار مي شود; چنان كه دانشمندان روز به روز بيشتر به اسرار و رموز احكام اسلامي دست مي يابند. هرگاه درباره فلسفه حكمي از احكام اسلام پرسشي پيش مي آيد، پاسخش اين است كه چون با دليل

ـ8ـ
محكم عقلي و نقلي در مي يابيم كه خداوند را وجودي بي نياز و دانشي بيكران است، اين را نيز درمي يابيم كه در هر حكمي از احكام، حكمتي نهفته است. بر ما لازم است از آن رو كه به رستگاري خويش علاقه منديم، آن احكام را ارج نهيم و اين ناداني نيست، بلكه عين بينش و بصيرت است.
البته، در برخي روايات از فلسفه وجوب غسل جنابت سخن رفته و بيان شده است كه چون در هنگام جنابت از همه منافذ بدن انسان، موادّ معنوي خارج مي شود، غسل لازم است. همين حقيقت را دانشمندان روز نيز تصديق كرده اند. امّا معناي اين گونه روايات اين نيست كه فلسفه وجوب غسل تنها همين است و بس.

(بخش پاسخ به سؤالات )


ـ9ـ

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.